Publicat pe

Peeler hipoalergenic Reclar

Peeler hipoalergenic Reclar

Aveți și dvs. uneori senzația că, deși vă îngrijiți tenul așa cum trebuie – adică îl machiați în mod corespunzător, îl curățați regulat, aplicați seruri și creme – nu-i totul în regulă? Porii sunt încărcați, se formează acnee, tenul este cenușiu, ridurile de adâncesc și pielea se ofilește. Motivul insuccesului poate fi faptul că curățarea tenului nu este suficient de eficientă și produsele utilizate nu sunt capabile să pătrundă în stratul de piele potrivit, ci se mențin la suprafață.

Pentru a înțelege mai bine ce se întâmplă în pilele, să ne oprim puțin asupra funcțiilor și structurii ei:

În primul rând, pielea noastră are o funcție de protecție. Este de fapt un fel de filtru viu împotriva pătrunderii substanțelor nocive în corpul nostru și, din acest motiv, permeabilitatea sa este limitată pentru majoritatea produselor cosmetice utilizate în mod normal. În caz contrar, corpul nostru s-ar comporta ca un burete care absoarbe apă în timpul unei băi plăcute în cadă 🙂

Pielea este formată din trei straturi:

Epidermă (suprafața pielii), dermă (țesut fibros) și hipoderm (țesut subcutanat)

Stratul superior al pielii – epiderma – are o grosime medie de 1 mm (cel mai subțire se află în jurul ochilor și pe buze, cel mai gros pe spate) și este format în mare parte din celule dure. Dă tenului textură și umiditate, contribuie la culoarea tenului. Refacerea acestui strat durează aproximativ 4 săptămâni. În cazul unei aplicări convenționale – manuale – a produselor cosmetice, majoritatea dintre acestea se fixează pe acest strat. 

Oricum, derma, compusă din colagen și elastină, are un rol cheie pentru aspectul tenului. O dată cu înaintarea în vârstă, producția de colagen scade și sarcina noastră este aceea de a susține în permanență producția acestora prin stimularea fibroblastelor. Tocmai în acest strat se formează acneea.

Ultimul strat este cel hipoderm, format din țesut adipos și grăsime.

Pentru a obține cea mai eficientă penetrare a substanțelor active în piele, trebuie să folosim tehnologiile disponibile, cum ar fi peeler-ul multifuncțional de la marca Reclar, care combină mai multe tehnologii ce pot îmbunătăți calitatea tenului nostru. Lama peeler-ului Reclar este acoperită cu aur de 24 de carate, cu puritate de 99,9 %. Efectele pozitive ale aurului erau deja cunoscute de vechii egipteni, care îi atribuiau tinerețe și frumusețe. Aurul contribuie la regenerarea pielii, elimină toxinele, crește micro-circulația sângelui, oxigenând pielea.

Peeler hipoalergenic Reclar 1

Funcții ale peeler-ului hipoalergenic Reclar 

În primul rând, este funcția de peeling cu apă – curățarea cu ultrasunete a pielii – așa-numitele unde de șoc. La Reclar Peeler certificat, frecvența acestor unde este în jur de 28-30 kHz, ceea ce, potrivit cercetărilor, este cea mai optimă frecvență pentru o curățare eficientă a pielii. (Conform studiilor și testelor, frecvențele mai mari nu sunt mai eficiente, ci dimpotrivă, pot irita sau chiar deteriora pielea.) Pătrunde chiar în stratul superior al epidermei, unde elimină particulele de piele moarte, îmbunătățind astfel permeabilitatea pentru produsele cosmetice precum tonicele sau serurile și, în același timp, în dermă, unde curăță în profunzime porii și comedoanele înfundate. Atunci când se utilizează funcția de peeling, pielea trebuie hidratată în mod constant cu un tampon de bumbac înmuiat în apă, iar mișcările de peeling trebuie să fie, cum s-ar spune, pe sens gravitațional – adică de jos în sus și înspre exterior. Frecvența de utilizare depinde de tipul de ten.

O altă funcție este G-Blue – această funcție combină două tehnologii, funcția curentului galvanic și terapia cu lumină. Curentul galvanic pătrunde în toate straturile pielii, îmbunătățește circulația sângelui și stimulează sistemul limfatic, ceea ce duce la detoxifiere locală. La funcția G Blue, curentul este setat la polaritate negativă, numită dezincrustare, care poate slăbi porii, elimina comedoanele, dizolva excesul de sebum și înmuia pielea. Simultan, acționează lumina albastră 400 – 470 nm* (terapie cu lumină), care dezinfectează, acționează împotriva acneei și împotriva bacteriilor din genul Propionium, responsabile de apariția acneei. Un efect secundar binevenit este îmbunătățirea stării cicatricilor acneice. Atunci când se utilizează G-blue, pielea trebuie tratată cu ser pe bază de apă.

* Marcajul numeric al luminii albastre, 400 – 470 nm, reprezintă profunzimea pătrunderii luminii prin piele. RECLAR G-Blue este certificat pentru 470nm.

Funcția G-Red – este tot o combinație de două tehnologii – curent galvanic și terapie cu lumină. În acest caz curentul galvanic este setat la polaritate pozitivă, numită iontoforeză. Cu ajutorul iontoforezei, putem încorpora substanțe active necesare pentru lifting și hidratare, absorbția lor fiind de până la 10 ori mai mare decât în ​​cazul aplicării normale pe piele. Curentul pătrunde în toate straturile pielii și susține producția de colagen prin stimularea fibroblastelor. În acest caz, acționează lumina roșie 600 – 700 nm*, care îmbunătățește circulația sângelui, elasticitatea și starea generală a pielii, elimină ridurile, ajută la vindecarea pielii deteriorate după leziuni, micșorează porii și crește semnificativ producția de colagen. Printre altele, acest program este foarte potrivit pentru femeile care suferă de așa-zisa față „obosită”. 

* Marcajul numeric al luminii roșii, 600 – 700 nm, reprezintă profunzimea pătrunderii luminii prin piele – pătrunde cel mai adânc. RECLAR G-Blue este certificat pentru 635,5 nm.

Terapia cu lumină și penetrarea prin straturile individuale ale pielii:

Peeler hipoalergenic Reclar 2

Pentru a obține rezultate optime și a stimula toate straturile pielii, este necesar să apelăm la tehnologiile disponibile, fără de care produsele cosmetice se fixează doar la suprafață. Este importantă și aplicarea periodică și pe termen lung. Nu uitați că tenul se reface în 4 săptămâni. Un ten frumos și fin, nouă tuturor!

Publicat pe

Experiențele uneia dintre dvs.: Rezultatele utilizării RECLAR Peeler, după 12 zile

Experiențele uneia dintre dvs.: Rezultatele utilizării RECLAR Peeler, după 12 zile

Am dori să vă o prezentăm pe asistenta medicală Michaela, care ne-a trimis fotografii ale tenului său înainte și după utilizarea RECLAR Peeler. Deoarece Michaela lucrează în ATI, în caz de contact cu pacienții cu risc ridicat, trebuie să poarte nu numai un respirator, ci și o mască clasică și un scut protector deasupra acesteia. Pe lângă altele, tenul ei este afectat și de acești factori care reprezintă o componentă indispensabilă pentru munca ei. Rezultatele utilizării dispozitivului RECLAR Peeler, după numai 12 zile, sunt chiar uimitoare și de aceea am decis să vă împărtășim și dvs. experiența Michaelei.

pastedGraphic.png

De ce v-ați cumpărat Peeler RECLAR – care a fost motivul și așteptările dvs.?

Bună ziua, am întâlnit Peeler-ul dvs. din întâmplare. Mă gândeam de multă vreme să supun tenul meu unei îngrijiri mai intensive, asta pentru că nici ședințele regulate la saloanele de înfrumusețare nu mă satisfăceau. Întotdeauna m-am luptat cu problemele de ten și „era măștii” de acum își lasă amprenta zi de zi. Sub respirator, tenul nu este aerisit, se aburește, este iritat, poros și obosit în general. Am citit cu atenție toate recenziile, toate recomandările de utilizare și satisfacția generală cu produsele dvs. și m-am decis să încerc. Mă așteptam la curățarea pielii, la reducerea porilor și la un ton mai unificat al tenului. Tratarea ridurilor a fost un bonus plăcut pentru mine.

De cât timp folosiți RECLAR?

Folosesc Peeler-ul dvs. de o lună.

Ce s-a schimbat în tot acest timp?

Pot spună că tenul meu s-a schimbat de la prima procedură. Porii erau mai mici și tenul mai strălucitor. Bineînțeles că baza unui ten sănătos o reprezintă produsele cosmetice de calitate, pe care Peeler-ul galvanic și încorporează bine în piele, potențându-le efectele. Îl alternez în combinație cu serul RECLAR. Și rezultatele?

Cred că fotografi ÎNAINTE/DUPĂ spune tot.

pastedGraphic_1.png

Ce funcții ale RECLAR Peeler utilizați și cât de des?

Peeling-ul cu ultrasunete îl folosesc de 2 ori pe săptămână pentru că, ca orice procedură de curățare intensivă în profunzime a tenului, usucă ușor tenul. De aceea, trebuie compensată cu alte funcții ale peeler-ului care, în combinație cu serul, hrănesc tenul.

Terapia cu lumină albastră o aplic în fiecare zi după demachierea și curățarea pielii. Terapia cu lumină roșie o aplic în fiecare seară pentru încorporarea cremei de noapte.

Ați recomanda RECLAR cunoscuților?

Recomand Peeler galvanic tuturor celor care au luptă cu problemele de ten. Chiar dacă prețul de achiziție este mai mare, investiția merită pe deplin. Vă puteți îngriji profesionist pielea din confortul casei dvs., ceea ce reprezintă un mare beneficiu chiar și în vremea de azi.

Puteți înlocui RECLAR Peeler cu altceva?

RECLAR Peeler este unic prin funcțiile sale, interconectate în mod benefic. Împreună, reprezintă o armonie pentru tenul dvs. Există pe piață o mulțime de produse similare, care ar trebui să vă îngrijească tenul. Eu mi l-am ales pe al meu și, cu siguranță, nu îl voi înlocui pentru că este de neînlocuit.

Aveți un sfat pentru un ritual Beauty, pe care să-l oferiți și cititoarelor noastre? 🙂

Poate sună amuzant, dar îmi petrec periodic momente plăcute împreună cu Peeler-ul dvs.

Oricum, cred că fiecare femeie este bucuroasă să-și petreacă o BEAUTY DAY așa cum dorește. Fie într-o cadă plină cu sumă, fie la manichiură, fie cu o mască pe față – cu care, printre altele, arătăm foarte sexy – ori oricum altcumva. Este important să ne facem timp pentru noi și să nu ne ignorăm.

Fiecare femeie este frumoasă, unică și fiecare femeie își merită un timp pentru ea însăși. ❤️

Vă mulțumim pentru interviu

Publicat pe

HIDRATAREA TENULUI

HIDRATAREA TENULUI

Hidratarea periodică și temeinică este cheia unei frumuseți naturale.

Pentru mine, hidratarea tenului reprezintă o combinație între îngrijirea internă și cea externă, care cu siguranță nu ar trebui neglijată. Hidratarea periodică și temeinică este cheia unei frumuseți naturale.

Tenul spune multe despre o persoană și trebuie îngrijit în mod corespunzător, în special când este vorba despre hidratare! Pe măsură ce pielea îmbătrânește și este expusă influențelor negative, precum expunerea la soare, stilul de viață, lipsa somnului, stresul, aerul uscat și multe altele, aceasta încetează să mai producă suficientă grăsime naturală. Ulterior, pielea își pierde capacitatea de a reține apa și, ca o consecință, apar ridurile, pierderea elasticității, uscarea, după care pielea se înăsprește și capătă un aspect general ce amintește de prunele uscate. Și pentru că suntem expuși în mod constant la acești factori dăunători care cauzează pierderea apei din piele, ar trebui să controlăm și să completăm în mod sistematic aportul de apă în piele.

Starea tenului este influențată în mare măsură de alimentația adecvată și de cantitatea suficientă de lichide. De aceea, respectarea unui regim hidric și a unei alimentații adecvate este o necesitate absolută dacă tânjim să avem un ten minunat. În cazul meu, uleiurile (de măsline, argan, macadamia, nucă de cocos, luminiță, jojoba etc.) s-au dovedit a fi cele mai eficiente pentru hidratarea tenului. Utilizarea acestora ne va ajuta să hrănim pielea atât în interior cât și în exterior. Avocado este o altă delicatesă care nu numai că îmi satisface papilele gustative, dar și hidratează intens, spunând adio ridurilor.
Pentru uzul extern, preferatul meu este și untul de shea. Are puternice capacități de regenerare și antiinflamatorii. Se folosește destul de frecvent pentru tratarea bolilor de piele, a acneei și a rănilor. Un avantaj al acestuia constă în faptul că se absoarbe rapid și hidratează mult timp. Aloe vera este o altă minune care face bine tenului. Sucul din această plantă are efecte miraculoase supra tenului. Netezește și catifelează frumos pielea și, indiferent dacă o folosesc la acnee, riduri sau cicatrici, Aloe vera nu lipsește din frigiderul meu.
V-am prezentat aici ajutoarele naturale pentru ten pe care le folosesc eu și acum vom prezenta toate aceste minuni ambalate în flacoane, sub formă de seruri hidratante, creme și măști, care promit tot ce este mai bun pentru tenul nostru.

HIDRATAREA TENULUI 3

Pentru o hidratare și o protecție corespunzătoare a pielii pe parcursul zilei, utilizarea spray-ului ionizant Ion Mist, cu apă esențială hrănitoare din Camelie, s-a dovedit a fi foarte eficientă pentru mine. Nu numai că protejează pielea împotriva influențelor adverse, dar o și hidratează profund, iar utilizarea lui a devenit o rutină zilnică indispensabilă și un supliment ideal pentru îngrijirea tenului. Vă va servi foarte bine și ca fixator pentru make-up, fără să îl deterioreze. Aș putea scrie versete despre parfumul îmbătător al apei esențiale de Camelia și despre substanțele nutritive care pot da strălucire tenului.

Hidratarea tenului are cu siguranță niște reguli ale sale pe care ar trebui să le știm, pentru că, de ce să nu recunoaștem, fiecare femeie tânjește după un ten impecabil și frumos, dar, din păcate, odată cu înaintarea în vârstă, nu toată lumea și-l îngrijește așa cum ar merita și cum ar avea nevoie. Credeți-mă, este vorba doar de disciplină și regularitate… Nici pătrățelele nu vă apar pe burtă după numai câteva zile petrecute la sală… Nu-i așa?

HIDRATAREA TENULUI 4

Ar fi bine să vă transformați întregul proces de îngrijire a tenului într-un ritual plăcut, pe care să-l așteptați cu nerăbdare în fiecare zi. Și pentru ca acest ritual să fie cât mai plăcut și mai eficient posibil, vă recomand să includeți peeler-ul RECLAR, care a devenit o parte absolut indispensabilă a trusei mele. Prin terapia sa cu lumină albastră și roșie, RECLAR Peeler va avea grijă ca pielea să asimileze în profunzime toate serurile, cremele și măștile prețioase sau chiar uleiurile ori cremele naturale. Potențează la maxim efectele acestor minuni hidratante.

De asemenea, recomand cu tărie vizitarea saloanelor de înfrumusețare și a clinicilor dermatologice. Trebuie să aveți grijă, pentru că în prezent există o mulțime de produse în jurul nostru care ne pot ajuta, dar care ne pot face și rău. Așa că, este important să primiți sfaturi de la experți cu privire la ceea ce este cel mai bine pentru tenul dvs.!

Cu toate acestea, nu trebuie să fiu expertă pentru a vă oferi cel mai bun sfat al meu…
ECHILIBRUL este drumul către succes!

Autoarea acestui articol este Vilma Baum, stilistă profesionistă în make-up și lector la Make-up Institute Prague.

Publicat pe

Peeler galvanic apos: Efectele peelingului cu ultrasunet

Peeler galvanic apos: Efectele peelingului cu ultrasunet

Peeling apos cu ultrasunet

Frecvența peeler-ului galvanic este de 28 kHz, deci o frecvență joasă, însă în același timp o putere mare, o penetrare puternică a pielii și o stabilitate excelentă. Undele ultrasonice cu frecvența de 28 kHz sunt capabile să se răspândească în apă, deoarece se potrivesc cu lungimea de undă a apei.  Datorită unui conținut mare de apă în organismul uman (aproximativ 70%), peelingul are efecte foarte bune.

Efectele peelingului cu ultrasunet

Modul peeling

Peeler galvanic apos: Efectele peelingului cu ultrasunet 5

 • Amploarea efectului

Îndepărtează, curăță, sterilizează și exfoliază reziduurile de pe piele și pori

Spatulă de aur

 1. Spatulă metalizată cu aur pur (99,9%)
 2. Reduce alergiile la metale
 3. Conductibilitatea electrică înaltă mărește efectul sinergic galvanic
 4. Aurul are efecte antibacteriene

Peeler galvanic apos: Efectele peelingului cu ultrasunet 6

Curent galvanic

Curentul circulă prin corp și prin țesuturile umane printr-un flux continuu și regulat, revitalizează țesuturile și influențează pozitiv reacțiile chimice și fizice din corp.

Proprietățile dispozitivelor galvanice

Dispozitivul galvanic are anod și catod. Peeler-ul folosește schimbările chimice care apar pe polii pozitivi și negativi. Acțiunea electrozilor activi și neactivi permite curentului să pătrundă mai eficient prin piele.

Permeabilitate

Efectul de pătrundere a fiolei și a esenței în piele

Lifting

Fibrele pielii sunt activate prin crearea de unde ultrasonice, care ajută la înfrânarea apariției ridurilor și menținerea elasticității pielii.

Peeler galvanic apos: Efectele peelingului cu ultrasunet 7

Mod G-Blue: Reacție alcalină (catod (-))

Peeler galvanic apos: Efectele peelingului cu ultrasunet 8

 • Tensiune: Înaltă (40 mV) / Joasă (-4,36V)
 • Crește alimentarea pielii cu sânge printr-o reacție alcalină la electrodul negativ (-), îmbunătățind astfel circulația sângelui și ajută pielea să se relaxeze datorită efectului neurostimulării.
 • Lumina LED (1 mm transiluminare) albastră (lungime de undă 470 nm). Este absorbită de țesutul epitelial al pielii. Stimulează porfirina pentru a produce mai mult oxigen în celulă, ceea ce ajută la sterilizarea pielii și la tratarea acneei. Un studiu universitar a arătat că iradierea pielii cu LED de 470nm în locurile vătămate ale pielii a ajutat la vindecarea rănilor.

Mod G-Red: Reacție acidă (anod (+))

Peeler galvanic apos: Efectele peelingului cu ultrasunet 9

 • Tensiune: Înaltă (4,48 V) / Joasă (80 mV)
 • Ajută la refacerea stratului acid al pielii prin reacție cu acidul de pe electrodul pozitiv (+). De asemenea, are un efect de albire asupra zonelor pigmentate și ajută la îmbunătățirea și susținerea capacității de regenerare a pielii.
 • Lumina LED (transiluminare de 2 mm) roșie (lungime de undă 624 nm) poate pătrunde prin epidermă, poate stimula mitocondriile și poate activa producția de ATP (adenozintrifosfat), ceea ce poate ajuta la îmbunătățirea elasticității, atenuarea ridurilor și încetinirea efectelor îmbătrânirii.

Raport de încercarePeeler galvanic apos: Efectele peelingului cu ultrasunet 10

 

 

Publicat pe

Cea mai preferată terapie împotriva ridurilor și acneei? Galvanizarea tenului

Cea mai preferată terapie împotriva ridurilor și acneei? Galvanizarea tenului

Galvanizarea pielii și a feței este cunoscută în primul rând ca o terapie extrem de eficientă împotriva ridurilor. Însă are și rezultate foarte bune în lupta împotriva acneei! Ce este galvanizarea și cum ajută tenul noastru? Din acest articol veți înțelege de ce aparatul de galvanizare este una dintre tendințele anti-age din zilele noastre.

5 lucruri interesante despre galvanizarea fețeiCea mai preferată terapie împotriva ridurilor și acneei? Galvanizarea tenului 11

 • Experții în domeniul îngrijirii pielii numesc galvanizarea un „facelift non-invaziv” – ajută la îndepărtarea ridurilor fără a folosi acul
 • Are efect antiinflamator și, prin urmare, combate eficient acneea
 • Terapia galvanică acționează ca un masaj plăcut, poate fi comparată cu un flux de apă mai puternic, nu este deloc dureroasă
 • Este adecvată pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru cele foarte sensibile, și are multe beneficii
 • Este folosită în industria cosmetică de peste 50 de ani

Ce este galvanizarea și cum acționează?

Cunoașteți cuvântul galvanizare, foarte des folosit în domeniul cosmetic, dar nu știți exact ce este și cum acționează? Haideți să explicăm succint principiul misterios al galvanizării.

Să începem puțin tehnic. Nu vă faceți griji, nu vom intra în detalii complicate. Galvanizarea folosește un curent electric de joasă tensiune, care a fost special conceput pentru scopuri cosmetice și proceduri estetice. În timpul tratamentul galvanic al tenului, prin piele trece un curent continuu, care stimulează celulele pielii.

Datorită efectului curentului de joasă tensiune asupra tenului, pielea este înmuiată și curățată în timpul utilizării regulate a aparatelor de galvanizare. Astfel tenul Dvs. scapă de toate impuritățile și, în plus, își înmoaie structura, astfel încât va fi neted.

Mai mult, datorită galvanizării produsele cosmetice sunt mai bine absorbite în piele. Acestea intră profund în straturile tegumentare, unde se produce colagen și elastină. Galvanizarea ajută astfel la hrănirea pielii din interior. Îmbunătățește nivelul de hidratare și circulația sângelui de la nivelul feței, iar în acest fel tenul este hrănit și mult mai strălucitor!

Cea mai preferată terapie împotriva ridurilor și acneei? Galvanizarea tenului 12Care este prețul?

Prețul galvanizării variază de la salon la salon și, deoarece procesul trebuie făcut în mod repetat, aceste vizite regulate pot fi costisitoare. Posibilitatea de a economisi, în final, este să achiziționați un aparat de galvanizare cu ajutorul căruia puteți face față galvanizării acasă.

Dar nu încercați să economisiți cu orice preț! Este necesar să alegeți un aparat de calitate, deoarece efectele galvanizării pot varia considerabil. Pentru tratamentul la domiciliu puteți utiliza, de exemplu, un aparat RECLAR, care este utilizat în mod regulat de peste 1.000 de clienți satisfăcuți.

Aparat de galvanizare de uz casnic: De ce face parte din tendințele anti-age?

Ați început să observați neplăcute riduri și linii fine care au apărut pe fața Dvs. în jurul vârstei de treizeci de ani? Cu nivelul actual de stres și factorii nocivi de mediu, nu este de mirare că tenul nostru îmbătrânește prematur.

În acest caz poate fi de folos curentul galvanic, care ajută la restabilirea elasticității și la „netezirea” tenului. Acționează ca o excelentă prevenție împotriva ridurilor. Prin urmare, aparatul de galvanizare de uz casnic este una dintre tendințele anti-age actuale și este recomandat să începeți să-l utilizați cât mai curând posibil.

Dacă de multă vreme cumpărați cele mai scumpe creme antirid, însă fără niciun rezultat, nu vă faceți griji. Chiar și în această etapă nu este prea târziu pentru galvanizare. Știm din experiența clienților noștri că aparatul de galvanizare RECLAR ajută și femeile de peste 65 de ani. Datorită acestuia puteți utiliza pe deplin efectele produselor cosmetice și astfel structura tenului și a ridurilor devine mai fină, printr-un simplu tratament regulat la domiciliu.

Aparat de galvanizare împotriva acneei? Aparatul RECLAR înainte și după

După cum am menționat mai sus, eliminarea ridurilor nu este singurul lucru pentru care procesul de galvanizare este bun. Datorită curățării tenului și îndepărtării impurităților din pori, el ajută, de asemenea, la atenuarea inflamației tenului.

Nu numai că servește la prevenirea acneei, dar poate regenera țesuturile afectate și grăbește procesul de vindecare a pielii. Acest lucru vă ajută să scăpați de acneea neplăcută și inestetică, ce poate fi o problemă pentru Dvs.

Un exemplu al efectelor galvanizării în combinație cu lumina albastră, care totodată combate în mod eficient și acneea, a fost descris într-o recenzie, de către clienta noastră, doamna Monika Mrlinová. Vedeți efectele uimitoare ale terapiei cu lumină și ale galvanizării, înainte și după!

Cea mai preferată terapie împotriva ridurilor și acneei? Galvanizarea tenului 13

„Am achiziționat RECLAR în principal pentru că a început să-mi apară acnee pe față. A fost vorba de umflături adânci și dureroase, care nu arătau deloc bine. Desigur că Peeler nu m-a ajutat de la o zi la alta, dar folosindu-l în mod regulat dimineața și seara, am scăpat de acnee în două luni … ”

Când nu se recomandă galvanizarea?

Deși curentul electric de joasă tensiune este, conform constatărilor de până acum, absolut inofensiv pentru o persoană sănătoasă, există cazuri în care efectele galvanizării trebuiesc evitate. De exemplu, tratamentul galvanic nu este recomandat pentru persoanele cu stimulator cardiac sau cu afecțiuni cardiace. Ar trebui evitat și de femeile însărcinate și de persoanele care au implanturi metalice în corp.

Dacă suferiți de diabet, epilepsie sau de o boală tiroidiană gravă, trebuie să consultați medicul înainte de utilizarea aparatelor de galvanizare.

Cum se utilizează efectele galvanizării acasă?

Dacă ați decis să achiziționați un aparat de galvanizare pentru uz casnic, vă felicităm! Pentru a avea un ten frumos ajunge doar o utilizare regulată a acestuia! Procesul de galvanizare cu un aparat adecvat nu este deloc dificil, așa că nu trebuie să vă faceți griji cu privire la galvanizarea în mediul casnic. Procedați după cum urmează:

 1. Curățați-vă fața cu un demachiant/peeling cu care sunteți obișnuită
 2. Aplicați pe ten masca, serul sau crema preferată
 3. Porniți funcția galvanică a aparatului (pe aparatul RECLAR, lumina albastră sau roșie), așezați-l pe ten și deplasați din interior spre exterior
 4. Veți simți o furnicătură fină, ce indică faptul că aparatul funcționează
 5. În cazul în care serul sau crema se usucă în timpul procesului, umeziți fața cu apă
 6. Efectuați galvanizarea timp de câteva minute (aparatul RECLAR se conectează automat la modul de bază după un anumit timp)
 7. Și ați terminat! După galvanizare, este posibil să aplicați o cremă sau să permiteți tenului să absoarbă complet produsele pe care deja le-ați folosit.

Deci, este simplu, nu? Dacă doriți să obțineți o galvanizare de înaltă calitate și să susțineți efectele cu ajutorul terapiei cu lumină, citiți mai multe despre aparatul nostru RECLAR.

 

Citiți și…

Terapie cu lumină: Care sunt efectele luminii roșii și albastre?
Magia ionizării: Cum acționează spray-ul ION Mist?

Publicat pe

Magia ionizării: Cum acționează spray-ul ION Mist?

Magia ionizării: Cum acționează spray-ul ION Mist?

Este posibil să fi auzit despre efectele miraculoase ale spray-ului ION Mist. ION Mist este diferit de odorizantele obișnuite pentru ten. Ionizează tenul, îl hidratează profund și îl face frumos, neted și hrănit. Cum acționează ionizarea și cum favorizează tenul? Avem pentru Dvs. fapte reale interesante!

5 realități despre ionizare

 • În timpul ionizării, mini particulele de aer devin ioni încărcați electricMagia ionizării: Cum acționează spray-ul ION Mist? 14
 • Ionizarea ajută tenul să absoarbă apa și tonicul. Substanțele nutritive trec prin straturile tenului și astfel acesta este hidratat profund
 • Ionii negativi, numiți anioni, combat bacteriile și împiedică înmulțirea acestora
 • Ionizarea este folosită în medicină pentru absorbția medicamentelor deja din anul 1890. Astăzi este utilizată în medicină pentru a reduce transpirația excesivă sau pentru a accelera vindecarea rănilor
 • Magia ionizării în cosmetică a fost descoperită la începutul secolului 20, de către una dintre primele cosmeticiene, Ruth D. Maurer, care a dedicat acestei descoperiri o mare parte din viața sa

Magia ionizării: Cum acționează spray-ul ION Mist? 15Ten uscat, asupra căruia cremele și măștile nu au efect?

Poate cunoașteți acest lucru. Aveți în baie o gamă largă de produse cosmetice, inclusiv măști și creme. Vă străduiți să beți suficient și să mențineți un stil de viață sănătos. Dar, în ciuda tuturor îngrijirilor, dimineața când aplicați machiajul, după puțin timp, pielea este inconfortabil de strânsă și uscată.

Cum este posibil ca produsele cosmetice de calitate pe care le folosiți în fiecare zi să nu aibă niciun efect?

Acest lucru se datorează cel mai probabil faptului că apa nu poate fi absorbită complet de către tenul Dvs. Produsele cosmetice aderă de piele, dar nu intră în profunzime, și astfel își pierd o mare parte din efect. Pielea este uscată, iar Dvs. aveți impresia că toate eforturile sunt inutile.

Și iată, tocmai în acest caz, ionizarea este binevenită. Efectele ionizante ale spray-ului ION Mist asigură pătrunderea apei în adâncimea tenului și hidratarea lui în interior. Haideți să vedem cum acționează.

Cum acționează ionizarea?

În timpul ionizării se produc ioni negativi, așa-numiții anioni. Posibil că ați auzit despre odorizantele de cameră, care funcționează pe principiul ionizării. Anionii sunt ioni ușor negativi, care au o influență demonstrabilă asupra sănătății și confortului psihic ale omului. Conform unor studii, acestea stimulează, de asemenea, activitatea creierului și îmbunătățesc memoria, performanțele mentale și fizice. Puteți folosi efectele lor miraculoase datorită spray-ului ION Mist.

Prin aplicarea ionilor negativi pe piele crește mult capacitatea de absorbție a tenului. Produsele cosmeticeMagia ionizării: Cum acționează spray-ul ION Mist? 16 intră mult mai adânc în piele, veți beneficia de toate efectele lor și vă puteți lua la revedere de la uscăciunea neplăcută a tenului Dvs.

Cum crește capacitatea de absorbție a tenului cu ajutorul ionizării?

Tenul nostru este întotdeauna cationic, deci are o încărcătură electrică pozitivă. Spray-ul ION Mist electrizează aerul și creează anioni cu încărcare negativă, care sunt atrași de piele ca un magnet. Apa este absorbită profund în piele și rămâne „blocată” în ea.

În timp ce spray-urile convenționale rămân la suprafață și se evaporă rapid de pe piele, tonicul ionizat rămâne în ea după ce ați folosit spray-ului ION Mist.

Dezinfecție și lupta eficientă cu bacteriile

O altă caracteristică uimitoare a anionilor este aceea că aceștia combat bacteriile și le împiedică să se înmulțească. Acest lucru este folosit, de exemplu, de medici și asistente medicale în spitale pentru a vindeca răni, boli ale pielii și arsuri. Veți aprecia acest avantaj în fiecare zi atunci când aplicați ION Mist.

protejează tenul împotriva bacteriilor și a efectelor adverse externe pentru următoarele 24 de ore. În plus, spray-ul ionizant conține o lumină albă cu LED UV, care luminează de fiecare dată când spray-ul este utilizat, finalizând sterilizarea. Lumina sterilizează lichidul din interior și acesta ajunge pe piele complet curat.

Hidratare în mediu uscat? Chiar și de câteva ori pe zi

Datorită vibrației care este folosită pentru a pulveriza tonicul, ION Mist formează molecule asemănătoare cu o ceață. Pe piele nu rămân picături și tonicul este complet absorbit. Acest lucru vă permite să vă bucurați de efectele uimitoare ale ION Mist nu numai dimineața, ci pe tot parcursul zilei.

ION Mist poate fi aplicat peste machiaj, care nu se va șterge. Deși ION Mist acționează chiar și la o singură aplicare și vă protejează tenul pentru toată ziua, într-un mediu foarte uscat vă recomandăm să reîmprospătați tenul de mai multe ori pe zi. Doriți să încercați spray-ul ION Mist și să beneficiați pe deplin de efectul ionizant al acestuia? Alegeți una dintre cele două variante de culori din magazinul nostru online!

 

Citiți și…

Terapia cu lumină: Care sunt efectele luminii roșii și albastre?
Cea mai preferată terapie împotriva ridurilor și acneei? Galvanizarea tenului

Publicat pe

Terapie cu lumină: Cum acționează lumina roșie și albastră?

Terapie cu lumină: Cum acționează lumina roșie și albastră?

Atât lumina roșie, cât și cea albastră câștigă popularitate atât în ​​saloanele de înfrumusețare, cât și în tratamentul tenului acasă. Tehnologia LED ajută la tratarea acneei, reduce inflamația și combate îmbătrânirea. Cum acționează de fapt? Am redactat mai jos pentru Dvs. informații interesante despre terapia cu lumină!

5 realități despre terapia cu lumină

 • Terapia cu lumină LED utilizează diferite lungimi de undă, inclusiv lumină roșie și albastră
 • A fost folosit inițial de către Marina Statelor Unite pentru tratarea rănilor
 • Terapia roșie este folosită acum în cosmetică, în principal împotriva ridurilor
 • Terapia albastră este folosită de către cosmeticieni pentru tratarea acneei
 • Anterior, terapia cu lumină era accesibilă doar în saloanele de cosmetică, dar astăzi puteți folosi efectele sale și acasă

Realități privind siguranța

 • Spre deosebire de alte tipuri de terapie cu lumină, diodele LED nu conțin raze ultraviolete
 • Sunt sigure pentru o utilizare curentă, terapia cu lumină LED nu provoacă arsuri
 • Atât lumina albastră cât și cea roșie pot fi utilizate zilnic fără probleme
 • Sunt sigure pentru toate culorile și tipurile de piele

Istoria terapiei cu lumină

Terapia cu lumină LED a folosit-o încă din anii ’90 Marina Statelor Unite, dar nu pentru că soldații au fost atât de interesați de frumusețea tenului lor. 🙂 Terapia cu lumină i-a ajutat la vindecarea rapidă a rănilor și regenerarea țesuturilor musculare afectate.

Puțin mai târziu, oamenii de știință au început să examineze lumina LED pentru scopuri cosmetice. Ei au descoperit că diferitele lungimi de undă pot provoca creșterea cantității de colagen de la nivelul țesuturilor, netezirea pielii și pot reduce apariția deteriorărilor provocate de îmbătrânire, acnee și riduri. În plus, această lumină nu conține raze ultraviolete dăunătoare, ceea ce o face adecvată pentru utilizarea zilnică, confortabilă, acasă.

Cum acționează lumina roșie?Terapie cu lumină: Cum acționează lumina roșie și albastră? 17

Lumina roșie sau cu infraroșu este utilizată pentru tratarea epidermei (stratul exterior al pielii). Când este aplicată pe piele, epiderma absoarbe lumina și stimulează proteinele de colagen.

Ca rezultat, tenul are mai mult colagen, arată mai neted și mai plin, ceea ce poate reduce apariția liniilor fine și a ridurilor. Se crede că lumina roșie LED reduce inflamația și îmbunătățește circulația sângelui, făcând ca pielea să pară mai sănătoasă și mai strălucitoare.

Terapie cu lumină: Cum acționează lumina roșie și albastră? 18Cum acționează lumina albastră?

Terapia cu lumină LED albastră se concentrează pe glandele sebacee. Acestea sunt necesare pentru lubrifierea pielii și părului, dar pot deveni hiperactive și pot duce la îngrășarea pielii și acnee.

Terapia cu lumină LED albastră poate viza aceste glande și le poate face mai puțin active. De asemenea, lumina albastră distruge bacteriile de sub piele care provoacă acnee, ceea ce poate ajuta la tratarea acneei severe, inclusiv a chisturilor și nodulilor.

Lumina albastră este adesea folosită împreună cu lumina LED roșie, care ajută la tratarea acneei, reducerea cicatricilor și sprijină efectele antiinflamatorii. Conform unor studii, terapia albastră cu LED poate îmbunătăți vindecarea arsurilor de gradul al treilea.

 

Studiu comparativ privind posibilitatea de eliminare a radicalilor liberi cu lumina albastră și roșie – efectul de întinerire a terapiei cu lumină

Siguranța și posibile reacții adverse

După cum am mai menționat, terapia cu lumină nu conține raze ultraviolete și, prin urmare, este considerată o metodă sigură de tratament al tenului. Procedura este non-invazivă, are riscuri reduse și nu poate provoca leziuni permanente ale pielii.

Chiar și așa, oamenii ar trebui să fie atenți, de exemplu, atunci când administrează unele medicamente care cresc sensibilitatea la lumină sau când au erupții active pe față. Efectele secundare sunt foarte rare; în cazuri rare, pot apărea roșeață, erupții cutanate, inflamații sau urticarie, dar toate acestea dispar după încetarea utilizării.

Rezultatele terapiei LED – când pot fi așteptate?

Primele schimbări ale tenului pot fi observate după aproximativ 10 utilizări. Se recomandă utilizarea terapiei cu lumină în mod regulat și repetat, deoarece după ceva timp, celulele din corp se reînnoiesc. Consecutiv, tenul ar putea pierde colagen și ulterior, poate să apară din nou acneea. Un mare avantaj al acestor aparate este că pot fi folosite zilnic.

Experimentați efectele luminii roșii și albastre cu peeler RECLAR!

 

Citiți și…

Cea mai preferată terapie împotriva ridurilor și acneei? Galvanizarea tenului
Magia ionizării: Cum acționează spray-ul ION Mist?

Publicat pe

Serurile și măștile: 5 sugestii pentru a profita din plin de efectele acestora

Serurile și măștile: 5 sugestii pentru a profita din plin de efectele acestora

Suferi de un ten obosit, palid și fără viață? Serurile și măștile hidratante cu efect strălucitor pot restabilii aspectul pielii tale. Cum trebuie însă alese produsele corect, dar în special – cum se poate profita pe deplin de efectele acestora? Îți dezvăluim în articol!

Sugestia nr. 1: Alege o mască potrivită exact pentru tenul tău

Pe piață există o serie de măști de la diferiți producători. Cum trebuie aleasă însă cea potrivită? Mai întâi trebuie să știi ce aștepți de fapt de la mască și ce lipsește pielii tale. După aceea este de ajuns doar să urmărești compoziția măștilor și o să-ți fie clar!

Dacă suferi de un ten uscat, recomandăm să alegi mască hidratantă cu conținut de acid hialuronic sau hialuronat de sodiu. Aceste substanțe hidratează profund tenul și îl lasă proaspăt și hrănit. De asemenea, datorită efectului emolient al acestora, reduc semnificativ ridurile și ajută tenul să întinerească complet. Astfel poți spune la revedere liniilor neplăcute din jurul ochilor, de pe frunte și din jurul gurii.

În cazul în care ai probleme cu acnee sau erupții, măștii tale nu ar trebui să-i lipsească substanțele antiinflamatorii. Un exemplu este niacinamida, care se folosește și în medicină. Acționează excelent împotriva inflamațiilor, coșurilor și acneei sub formă de umflături mari neplăcute. Utilizarea regulată a unei măști cu niacinamidă îți poate aduce ușurare și poate ajuta ca tenul să fie nu doar mai frumos, dar mai ales sănătos.

Ai un ten aproape impecabil, dar tot ai senzația că are nevoie de întinerire și strălucire? Urmărește dacă masca ta conține extracte naturale din plante. Acestea dau pielii vitalitatea adevărată și îi restabilesc prospețimea. De acest lucru are nevoie, din când în când, oricare dintre noi.

Ce tip de mască să aleg? Există multe tipuri de măști, de exemplu măști sub formă de cremă cu textură groasă, măști de decojire sau cele negre, sau măști de diferite culori cu consistență păstoasă.

Trendul actual este reprezentat de măștile din țesut care sunt foarte confortabile pentru utilizare – se aplică ușor pe față, după câteva zeci de minute (în funcție de masca) se desprind și gata.

Serurile și măștile: 5 sugestii pentru a profita din plin de efectele acestora 19

Sugestia nr. 2: Găsește un ser de calitate cu un conținut bogat

Credem că alegerea măștii ai realizat-o cu succes. Pentru atingerea celor mai bune rezultate recomandăm să alegi și un ser de calitate. Este într-adevăr nevoie? Și de ce nu ajung doar măștile și cremele? Totul despre efectele serurilor cosmetice vei afla în rândurile următoare.

De regulă serurile conțin o concentrație mare de substanțe active care ajută tenul tău să se regenereze mai rapid. La fel ca măștile, pot servi la o hidratare profundă a tenului și pot acționa împotriva ridurilor. Datorită concentrației mare de substanțe active, serul poate atinge rezultate mai rapide decât masca sau crema ca atare și, prin urmare, acționează excelent ca și supliment. De obicei este o emulsie ușoară care este absorbită treptat în piele și poate fi folosită, de exemplu, ca și cremă de noapte.

Și la ser puteți observa substanțe similare cu cele descrise mai sus la măști. Cu hialuronatul de sodiu, niacinamida și extractele naturale nu vei da niciodată greș. O altă substanță care este bine-venită în ser este adenozina. Acesta poate îmbunătăți elasticitatea pielii și poate sprijini efectele celorlalte substanțe de întinerire. De aceea, nu ar trebui să lipsească în serul tău nou.

Serurile și măștile: 5 sugestii pentru a profita din plin de efectele acestora 20

Poate ai încercat deja câteva măști și seruri de bună calitate, dar nu ai simțit o diferență semnificativă pe pielea ta. Deci unde este greșeala? Esența problemei poate consta în faptul că produsele nu au ajuns adânc în piele. Ar fi păcat să cheltui bani pe produse cosmetice de calitate care nu pătrund perfect în piele. Aici sunt trei lucruri pe care le poți face pentru o încorporare mai bună a măștii sau a serului în piele.

Sugestia nr. 3: Aplică măștile și serurile pe o piele perfect curățată

Prima regulă poate părea evidentă, dar nu este întotdeauna așa. Chiar dacă te demachiezi conștiincios în fiecare zi cu ajutorul laptelui sau a gelului de demachiere, pielea ta poate suferi de pori înfundați. În pori rămâne sebumul natural al tenului, împotriva căruia nu ajunge o curățare obișnuită.

Poate mergi la un salon de înfrumusețare pentru curățare profundă și crezi că acest lucru nu se referă la tine. Însă, cu mâna pe inimă, cât de des îți găsești timp să te duci la o cosmeticiană? Deja după două săptămâni de la curățare porii pot să fie din nou înfundați. De aceea, în acest sens, regularitatea este foarte importantă.

Dacă ți se întâmplă să neglijezi pielea ta și vizitele la cosmetică, poți încerca curățarea facială de acasă. Atenție însă la stoarcerea manuală a pielii, aceasta mai degrabă dăunează. Din fericire, există aparate pentru curățarea de acasă a pielii, cum ar fi peelerul cu ultrasunet care este în măsură să elimine toate impuritățile de pe aceasta.

Sugestia nr. 4: Facilitează absorbția produselor cosmetice prin galvanizare

Tenul este perfect curățat și pregătit pentru aplicarea serului sau a măștii. Pentru acest lucru, mai există un alt pas prin care poți îmbunătăți efectele produselor cosmetice de calitate. Acesta este folosirea terapiei galvanice. Ce oferă de fapt și care sunt efectele acesteia?

La galvanizare pătrunde în piele un microcurent continuu care stimulează celulele pielii. Datorită acestuia, terapia galvanică facilitează pătrunderea produselor cosmetice adânc în piele. Acestea pătrund adânc în stratul numit dermă, unde se produce colagen și elastină. Astfel, galvanizarea ajută la hrănirea pielii din interior și duce la întinerirea acesteia.

Pentru terapia galvanică poți folosi peelerul RECLAR, care pe lângă peelilngul ultrasonic și galvanizare oferă și tratament cu lumină roșie și albastră. Totul despre terapia cu lumină vei afla într-un alt articol de pe blogul nostru.

Sugestia nr. 5: Ionizează-ți pielea în mod regulat

Ultimul truc, de asemenea foarte eficient pentru încorporarea produselor în profunzimea pielii este ionizarea. Ce este de fapt și cum funcționează exact acest proces?

Pielea noastră este întotdeauna cationică, are deci sarcină electrică pozitivă. La ionizare se ajunge la formarea ionilor negativi care la aplicare pe piele acționează ca un magnet și măresc semnificativ capacitatea de absorbție a acesteia. Astfel, datorită ionizării, produsele cosmetice intră mult mai adânc în piele, în consecință tu vei profita de toate beneficiile acestora. Pentru ionizarea tenului poți folosi, de exemplu, spray-ul de ionizare foarte eficient RECLAR ION Mist.

Deci, acum îți este clar cum să lupți împotriva uscăciunii pielii tale și cum să obții un ten cu adevărat frumos și complet hrănit. Dacă vei pune în aplicare în mod regulat pașii de mai sus, te vei bucura de o piele frumoasă și întinerită în doar câteva săptămâni!

Citește și…

Terapie cu lumină: Ce poate face lumina roșie și cea albastră?
Cea mai îndrăgită terapie împotriva ridurilor și acneei?
Magia ionizării: Cum acționează spray-ul ION Mist?

 

Publicat pe

Dezinfectare cu lumină UV? O vei găsi în spray-ul tău ION Mist

Dezinfectare cu lumină UV? O vei găsi în spray-ul tău ION Mist

Dezinfectarea cu lumină UV este una dintre tehnicile preferate de sterilizare la curățarea apei, în gospodărie, dar și în medicină. Lumina UV, care face parte din ION Mist-ul nostru, luptă cu bacteriile și virusurile, asigură dezinfectarea lichidului în spray și protejează astfel tenul împotriva impurităților. Cum exact funcționează dezinfecția UV? Citește în articol!

5 adevăruri despre dezinfecția UV pe care poate nu le știi
Dezinfectare cu lumină UV? O vei găsi în spray-ul tău ION Mist 21

 • Efectele radiațiilor luminoase de la soare au fost descoperite deja în anul 1877
 • Ulterior s-a descoperit faptul că doar o parte din spectru – lumina UV – are efecte dezinfectante
 • Deja în anul 1910 a fost lansată la Marsilia prima stație de tratare a apei cu UV.
 • Lumina UV distruge ADN-ul și ARN-ul bacteriilor și virusurilor, astfel împiedicându-le să se înmulțească
 • Astăzi este folosită și pentru sterilizare în medicină

Ce sunt radiațiile UV?

Lumina ultravioletă este o radiație electromagnetică cu o lungime de undă mai scurtă decât lumina vizibilă, dar mai lungă decât cea a razelor X. Este interesant faptul că, deși noi oamenii nu vedem această radiație cu ochiul liber, unele animale, precum renii, au această capacitate. La ce le este folositor, este un mister până acum și pentru oamenii de știință.

Există 3 tipuri de lumină UV – A, B și C. Radiațiile UV-C sunt cele mai eficiente dintre toate tipurile, acționează la o distanță scurtă și datorită acestui fapt se folosesc cel mai des pentru sterilizare.

Cum luptă lumina UV împotriva bacteriilor și a virusurilor?

Așa cum ai aflat deja în introducere, dezinfecția nu este nici pe departe o tehnologie nouă. Dezinfectare cu lumină UV? O vei găsi în spray-ul tău ION Mist 22Efectele sterilizatoare ale luminii UV au fost descoperite deja în secolul al XIX-lea și de atunci au fost utilizate pe scară largă în dezinfectarea apei, aerului și a obiectelor. Cum funcționează de fapt această dezinfectare?

Radiațiile ultraviolete dăunează tuturor organismelor vii, inclusiv celor invizibile – bacteriilor și virusurilor. Radiația germicidă afectează ADN-ul și ARN-ul bacteriilor și virusurilor, împiedicând astfel reproducerea și răspândirea lor. Efectele dezinfectante ale radiațiilor UV au fost demonstrate prin teste asupra celor mai obișnuite virusuri, precum gripa.

Lumina UV și dezinfectarea apei

Dezinfectare cu lumină UV? O vei găsi în spray-ul tău ION Mist 23Datorită capacității de a elimina bacteriile din lichid, tehnologia radiațiilor UV a fost folosită la început în special pentru sterilizarea apei. Până în prezent această funcție este foarte populară, deoarece asigură purificarea apei fără a îngreuna mediul cu substanțe chimice.

Funcția de sterilizare a lichidului o îndeplinește și lumina UV din sprayul nostru ION Mist. La pulverizarea lichidului pe piele este activată lumina UV care radiază lichidul și îl sterilizează. Datorită acestui fapt, acesta ajunge pe ten complet curățat. Dezinfectarea lichidului împiedică reproducerea bacteriilor pe piele, iar datorită acestuia tenul este mai bine protejat împotriva influențelor externe.

Dezinfectare cu lumină UV în medicină

Dezinfectarea cu lumină UV este în prezent foarte populară. De asemenea, este utilizată pe scară largă în medicină pentru combaterea virusurilor și bacteriilor.

În spitale se dezinfectează cu lumină UV camere întregi după pacienții infecțioși, care suferă de diverse boli cauzate de virusuri transmisibile. Datorită curățării cu lumină UV, spitalele reușesc să obțină un mediu complet steril chiar și în secțiile cu pacienți extrem de infecțioși.

Te interesează capacitatea de sterilizare cu lumină UV? O poți folosi și tu în ION Mist-ul nostru, care te ajută să cureți și să protejezi perfect tenul!

 

Publicat pe

MUDr. Katarina Bieleszova: Cum funcționează peeler-ul RECLAR la utilizarea cu retinoizi?

MUDr. Katarina Bieleszova: Cum funcționează peeler-ul RECLAR la utilizarea cu retinoizi?

Reclar este un peeler galvanic hipoalergenic, care pentru uzul casnic ne oferă mai multe tehnologii „moderne“. Folosește curățarea tenului cu ultrasunete, galvanizarea și în același timp și terapie cu lumină LED roșie și albastră.

Sună ca o tehnologie excelentă. Este și sigură pentru uzul casnic?

Să începem cu începutul. Ce este de fapt curățarea tenului cu ultrasunete? Este o procedură de curățare a pielii cu ajutorul unui aparat special care emite unde ultrasonice și vibrații de înaltă frecvență, care îndepărtează celulele moarte ale tenului și întinerește stratul exterior al pielii.

Cu alte cuvinte, este o formă de peeling mecanic care este capabil să acționeze asupra a trei straturi de suprafață ale tenului. Este recunoscută de specialiști ca fiind una dintre cele mai fine forme de îngrijire a feței. Prin acțiunea la suprafața pielii ne ajută:

 • să îmbunătățim semnificativ starea acneei
 • să curățăm în adâncime porii înfundați
 • să netezim suprafața tenului și prin acest lucru să atenuăm aspectul ridurilor
 • să îmbunătățim hemodinamica și metabolismul pielii
 • să asigurăm hidratarea în adâncime și liftingul

Ultrasunetul, așa cum este cunoscut în general, se folosește de mult timp și în siguranță la examinări în medicină. Pentru uzul casnic este foarte important să folosim doar aparate de calitate, care îndeplinesc standardele certificatelor de calitate, lucru care se întâlnește la RECLAR.

MUDr. Katarina Bieleszova: Cum funcționează peeler-ul RECLAR la utilizarea cu retinoizi? 24

Curățarea ultrasonică este în principiu potrivită pentru orice vârstă sau tip de ten. Cu toate acestea, există excepții pentru câteva afecțiuni ale pielii, la care folosirea peeler-ului de casă este bine să fie discutată cu un medic dermatolog.

RECLAR este eficient în special asupra porilor înfundați la suprafață. La utilizarea periodică curăță frumos tenul, reduce numărul de pori înfundați, îmbunătățește starea tenului și prelungește astfel perioada dintre tratamentele profesionale la un salon.

Indicații:

 • acnee
 • cicatrici și pete pigmentate după acnee
 • pori măriți
 • ten „obosit“
 • ten cu semne de îmbătrânire
 • și altele :o)

Contraindicații:

 • stimulator cardiac
 • pareza de nerv facial
 • boli cardiovasculare și oncologice
 • sarcina și alăptarea
 • psoriazis sau alte boli cronice ale pielii
 • cuperoza

MUDr. Katarina Bieleszova: Cum funcționează peeler-ul RECLAR la utilizarea cu retinoizi? 25

Pentru complexitate, câteva cuvinte despre terapia cu lumină

LED – light emiting therapy (terapie cu lumină) este un tratament popular neinvaziv pentru pielea cu acnee, tenul deteriorat de soare și alte boli ale pielii. Terapia poate fi efectuată într-o clinică dermatologică sau un salon cosmetic sau avem posibilitatea de a folosi un aparat potrivit pentru aplicarea la domiciliu.

Tratamentul utilizează diferite lungimi de undă ale luminii pentru inducerea proceselor naturale de vindecare ale pielii. Pentru obținerea rezultatelor este nevoie de mai multe tratamente.

Lumina albastră reduce activitatea glandelor sebacee și ameliorează astfel simptomele acneei. De asemenea, poate distruge bacteriile de pe suprafața pielii care provoacă procesul inflamator (Propionibacterium acnes).

Lumina roșie reduce inflamația, îmbunătățește starea cicatricilor și ameliorează semnele îmbătrânirii, prin acțiune asupra celulelor pielii – fibroblaste, responsabile de producția de colagen.

Și la ce este folositor colagenul? Colagenul este o proteină din piele, cu rol important în vindecare. Odată cu vârsta producția acestuia scade iar elasticitatea pielii începe să slăbească, de aceea este potrivit să sprijinim sinteza lui, de exemplu cu lumină roșie.

Terapie cu lumină LED poate să ajute la vindecarea unei serii de probleme ale pielii, precum:

 • acneea
 • dermatita
 • pielea mată (dull skin)
 • vindecarea rănilor și ameliorarea altor procese inflamatorii

Unul dintre principalele avantaje ale terapiei cu lumină LED este siguranța acesteia. Conform cercetărilor ea are un profil de siguranță excelent. Nu produce raze UV și de aceea este potrivită pentru utilizare regulată. Nu provoacă arsuri, iar tratamentul este sigur pentru toate tipurile de piele.

Cum se folosește?

Peeler-ul se folosește pe tenul curățat în prealabil, pe care îl lăsăm să fie suficient de umed, eventual pe parcursul curățării se poate folosi apă minerală în spray sau un tampon umed cu care ștergem tenul.

Pentru curățarea pielii pot fi utilizate și produsele cosmetice cu substanțe active, cum ar fi acidul salicilic sau glicolic, însă aceste substanțe active nu sunt potrivite pentru încorporarea în piele și pot fi mai iritante. Dacă dorim să reducem riscul de iritație alegem preparatele de curățare mai prietenoase cu pielea, ca de exemplu Cetaphil, CeraVe sau Toleriane de la La Roche Posay.

În ambalajul peeler-ului RECLAR există un manual de utilizare, de aceea nu amintesc pașii aici.

MUDr. Katarina Bieleszova: Cum funcționează peeler-ul RECLAR la utilizarea cu retinoizi? 26

După folosire putem avea o senzație de ten uscat sau tras. Înroșirea nu este de obicei un fenomen însoțitor. Pe un ten astfel pregătit este potrivit a se aplica o mască în funcție de tipul tenului sau a nevoilor actuale. Nu contează ce produse cosmetice folosim, deoarece RECLAR ajută la obținerea unui efect mai bun al tratamentului și maximizează rezultatele rutinei tenului.

Prin îmbunătățirea și curățarea tenului și prin procesul de galvanizare, RECLAR facilitează ulterior absorbția substanțelor active din serurile și cremele pe care le utilizăm. După un timp de curățare periodică ni se va reduce nevoia de exfoliere, dar putem folosi zilnic în siguranță galvanizarea și tratamentul cu lumină. Produsele mele îndrăgite, măștile și serurile pe care le puteți folosi de ex. cu peeler-ul RECLAR, sunt în imaginile de mai jos.

MUDr. Katarina Bieleszova: Cum funcționează peeler-ul RECLAR la utilizarea cu retinoizi? 27

Hidratantă, calmantă și cu vitamine de la ANNEMARIE BÖRLIND.

Utilizarea serului hidratant este de asemenea potrivită, depinde însă de tipul tenului și de preferințe.

MUDr. Katarina Bieleszova: Cum funcționează peeler-ul RECLAR la utilizarea cu retinoizi? 28

MUDr. Katarina Bieleszova: Cum funcționează peeler-ul RECLAR la utilizarea cu retinoizi? 29

Avantajele peeler-ului RECLAR la utilizarea cu retinoizi

Pentru rutina tenului eu însămi folosesc retinoizi, mai precis una dintre cele mai eficiente forme de retinoizi, și anume tretinoină, în concentrație de 0,025%, sub formă de gel.  Tretinoina ca și substanță activă a fost inițial un medicament pentru tratarea acneei. Cu timpul însă s-a descoperit că aceasta a dus nu numai la ameliorarea acneei, dar și la „netezirea“ ridurilor, revitalizarea tenului și la îndepărtarea petelor de pigment.

Sună ca un miracol, lucru care a făcut din tretinoină de fapt unul dintre cele mai eficiente ingrediente anti-aging. Pentru utilizare obișnuită aș opta pentru formele mai accesibile, și anume Retinol sau Retinaldehidă.

Peeler-ul ameliorează exfolierile cauzate de retinoizi

Având în vedere potența retinoizilor și capacitatea acestora de iritare, nu aș folosi peeler-ul RECLAR pentru încorporare. Acesta poate fi utilizat cu succes ulterior, împotriva exfolierii excesive pe care o cauzează retinoizii la începutul terapiei.

Puteți lupta cu aceasta în mai multe moduri, de exemplu cu diferite tipuri de peeling enzimatic, sub formă de cremă, pulverulent sau cu granulație fină, ultima variantă însă nu o recomand în acest caz. La mine RECLAR a luptat în mod eficient împotriva exfolierii excesive. În cazul meu nu s-a ajuns deloc la iritare, deoarece este un aparat foarte fin. Trebuie folosit cu mână ușoară și nu trebuie apăsat.

Utilizarea RECLAR pentru îngrijirea de acasă s-a dovedit a fi un succes pentru mine și voi continua să îl folosesc cu regularitate timp îndelungat. Cred că și la tine își va găsi locul potrivit și investiția ta se va traduce prin piele mai frumoasă și de o calitate mai bună.

MUDr. Katarina Bieleszova: Cum funcționează peeler-ul RECLAR la utilizarea cu retinoizi? 30

MUDr. Katarina Bieleszova: Cum funcționează peeler-ul RECLAR la utilizarea cu retinoizi? 31

MUDr. Katarina Bieleszova: Cum funcționează peeler-ul RECLAR la utilizarea cu retinoizi? 32

(Sursă: www.medicalnewstoday.com, www.cosmetology-info.com, www.masterpieceskinrestoration.com, www.shape.com, www.dermstore.com, www.byrdie.com)

MUDr. Katarina Bieleszova: Cum funcționează peeler-ul RECLAR la utilizarea cu retinoizi? 33

Mă numesc Bieleszová Katarína, am studiat Medicină Generală și mă ocup de Medicina de Reabilitare, însă orientarea mea inițială și fascinația vieții mele a rămas Dermatologia, căreia mă dedic în timpul liber.

Bă bucur că am în sfârșit un orizont mai mare de cunoștințe în ceea ce privește îngrijirea tenului și în privința a ceea ce putem face în mediul de casă pentru a aduce îngrijirea la un nivel mai înalt.

Multă vreme am căutat un aparat pentru o exfoliere eficientă, dar fină. Și tocmai RECLAR a îndeplinit cu exactitate așteptările mele.